SebastiaansWeerbericht
Terugblik | Actueel | Verwachtingen

Op locatie

Algemene informatie
Op deze pagina vindt u informatie over Sebastiaansweerbericht op locatie. Vooral tijdens bepaalde weersituaties proberen we indien mogelijk er op uit te trekken. Onze voorkeur gaat uit naar het jagen op buien die zich in Nederland met name in het zomerseizoen onder bepaalde omstandigheden voordoen. Hiermee bedoelen we niet de “normale” buien, maar de zwaardere buien die dan ook vaak voor overlast zorgen. Buien die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel, windstoten en veel regen.

Doel
Ons doel tijdens dit soort situaties is om er op uit te trekken om vervolgens terug te keren met foto- en videomateriaal zodat we dit met onze bezoek(st)ers kunnen delen. Ook proberen we met ons tweede weerstation metingen te verrichten van onder andere temperatuur, wind en neerslag. Dit weerstation is vooral bedoeld voor locatie doeleinden. Verder willen we na een dergelijke situatie een verslagje maken op basis van wat we hebben gezien en meegemaakt om vervolgens ook dat op onze website te plaatsen.

Het weerstation voor locatie doeleinden
Wij beschikken over een tweede weerstation die we vooral gebruiken voor locatie doeleinden. Met name voor het meten van temperatuur, vocht, wind en neerslag. Maar ook andere zaken als luchtdruk, gevoelstemperatuur, uv en neerslagintensiteit kunnen worden bepaald. Verder kunnen we onderweg door middel van de neerslagradar bekijken waar buien zich bevinden en hebben we een bliksemdetector die bliksem detecteert tot 60 km.

Fotomateriaal, videomateriaal en verslag
Foto’s die door ons zelf zijn gemaakt of ingestuurd worden door kijkers worden door ons geplaatst op de pagina “weerfoto’s”. Filmpjes kunt u op deze website bekijken op de pagina “filmpjes”. Een verslag van een bepaalde situatie dat door ons zelf is opgesteld kunt u uiteindelijk op deze pagina terug vinden.

Op locatie

Op locatie

Weerstation

Weerstation

Windmeter voor het meten van de windrichting en windsnelheid

Windmetingen

Bliksemdetectie

Bliksemdetectie

Neerslagradar

Neerslagradar

Bui op komst